Известие

Collapse
No announcement yet.

Помогнете

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Помогнете

Здравейте, за първи път пиша във форума. Та дилемата ми е следната, разполагам с 7-8 хил лева за кола, искам да си купя кола от класа на голф-а А3, Голф, 147 т.н(дизел). Почетох малко във форума имаше подобна тема само че от 2008(говори се с други цифри). Намерих обява за 147ца, 8000 лева 2002 1,9 JTD 115hp кожен салон 2-зонов климатроник на 138 000км от частно лице регитрирана в бг 2007.Момичето(собтвеника) каза че е сменено почти всичко:накладки, ремъци,...(комплект с 4ри нови гуми летни+2 зимни). Също така карах я на сервиз от там казах че всичко има изглежда наред. Колата изглежда наитина запазена и подържана. Дайте съвет дали има смисъл да продължавам да търся или да взимам алфата?

Колега, кръщавай смислено темите си. Този път няма да се наказваме, ама вземи прочети правилата на форума.
    Last edited by търтей; d.m.y г., 23:08.

Първоначално публикувано от Goodkat Покажи съобщение
    Здравейте, за първи път пиша във форума. Та дилемата ми е следната, разполагам с 7-8 хил лева за кола, искам да си купя кола от класа на голф-а А3, Голф, 147 т.н(дизел). Почетох малко във форума имаше подобна тема само че от 2008(говори се с други цифри). Намерих обява за 147ца, 8000 лева 2002 1,9 JTD 115hp кожен салон 2-зонов климатроник на 138 000км от частно лице регитрирана в бг 2007.Момичето(собтвеника) каза че е сменено почти всичко:накладки, ремъци,...(комплект с 4ри нови гуми летни+2 зимни). Също така карах я на сервиз от там казах че всичко има изглежда наред. Колата изглежда наитина запазена и подържана. Дайте съвет дали има смисъл да продължавам да търся или да взимам алфата?
    Препоръчвам ти да я прегледаш в някой от сервизите, упоменати във форума. Иначе, при всичко което си написал и ако може да се вярва на сервиза, където си бил, защо още се чудиш? Ако ти е на сърце, взимай. Километрите са малко съмнителни, но на тези двигатели мисля, че може да се види реалният пробег, ако разполагаш с необходимия software.
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

8000 си е малко според мен за гледана 147 дизел с "всичко сменено".... Може да има някаква драма...От кой град си? Покара ли колата? Някакви шумове, тропане, скърцане?
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Потърси инфо за колата във форума, научи как се казва човека и ника му, и може би с малко късмет ще научиш историята на колата. Това ако е съфорумец де.Повечето форумски коли тук са поддържани, така че си струва да потърсиш.А иначе колегата по-горе ти е дал добър съвет, водиш колата при някой от сервизите упоменати във форума и ще ти кажат какво е дереджето на колата.
        Успех, каквото и да вземеш колега, всичко е до голяма степен късмет.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Покарах я 6-7 километра не чух някакви странни звуци. Наистина е добре да се проверят реално колко са километрите. Но съм склонен да вярвам на момичето за подръжката, а колкото за това дали има някаква сериозно драма поне в сервиза не намериха(което не е гаранция).
          ПС От софия съм.

Comment

Значи като за начало въобще не си и помисляй да си взимаш Голф или Ауди А3

Прегледай колата още веднъж, покарай я по павета - там всичко ще си проличи дали има троп-лоп....

Отиди задължително на диагностика . Ако бях на твое място сега да купувам кола, щях да отида при Лисан (Сашо) . Телефона му е 0887732271. Звънни му и да я види колата - ще ти каже всичко, каквото и има (ако нещо не е в ред няма да ти го спести).
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT

Comment

А и ако е смяняла някъде да ти покаже документи или поне да ти каже име на сервиз...
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Утре ще пиша какво е станало. Но най-вероятно ще я купя, ще се доверя на интуицията си и на това че ме грабна. Макар че не са въобще малко пари с които може да изгориш, но както казахте по-горе има си и късмет в тая работа.

Comment

И ко ся?
                  На кой сервиз си я карал колата? Щото хубавите ги знаем поименно.
                  Къде е сервизирана?
                  Какво е това "всичко", което е сменено?
                  Щото накладки и ремъци са консумативи.
                  Изобщо, защо искаш алфа? Гоуфито е по-разумен избор.
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

алфата е по-разумният избор. алфата е кола за хора с индивидуялност, иначе наистина си има добри сервизи в сф, по-горе са ти дали контакти на добър сервиз, проверяваи и вземаи, но голф, това си е компромис към теб самия, вземаи алфата, аз съм толкова доволен, красива кола със собствена индивидуалност, стил, класа

и да пишеш какво си измислил!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колега, кръщавай смислено темите си. Този път няма да се наказваме, ама вземи прочети правилата на форума.
                      Тия километри и децата вече могат да ги настроят. Както и сервизна книжка да ти дадат. На запад дизел се купува за да се кара и изплати колата от икономията на горивото, а не да стои в гараж. Колата е продадена защото вече сигурно е била на около 300к. Така, че мисли добре.Аз когато я купувах беше на 108к, но после открих сервизната и книжка и 2007г беше последната заверка на 166к. А говорим за 2009

Comment

Взимаш 147 цата по красива е от голфа по евтина подръжката всичко е по евтино на дизеловия голф обслужването е около 1000 лева .... говорим за 4 ри новия волан табло ... 147 цата е по малко сигурен съм .....
                        sigpic Алфа Ромео 156 1.8 ГИ T.S 98 г.by The Cleaner (Радко шарниро избивача , човека с големия чук!!!)
                        Фиат Пунто 1.1 6 спид Агу Ex.

И да не забравим да сложим бяла роза върху кубчето скраб което ще остане някой ден от алфати ни ...
                        Ramstein - Benzin
                        https://www.youtube.com/watch?v=SEGLhUZRZdY

Comment

Абе не бих казал, че е по-евтина за поддръжка, но със сигурност ще ти е повече кеф да я "глезиш" и след това да я караш

FIAT Coupe 16VT

Comment

Вземи си кола която те радва и те кара да се чувстваш удобно. Избора на кола е въпрос на манталитет. Ако алфата ти допада като автомобил вземи я! Ще си поредния убедил се в качествата й.
                            Иначе кой какво казва не е много достоверно. няма продавач който да е честен с теб. Рисковете от автомобил втора ръка са еднакви при всички марки.
                            Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                            sprint tropheo
                            155/1.8
                            156/2.0 Selespeed

Comment

Да ви разкажа какво стана днес. Отиваме при нотариус вече да финализираме сделката(никакви пари все още не съм и дал),даваме си личните карти, дава документите на колата. Момичетата(асистентките) изготвят договора, дават ни да го прочетем, чета аз и на характеристиките колата вместо 1.9 JTD пише 1.6 туин спарк. Питам момичето какава е тази грешка, при което тя ми казва на малкия талон само е сбъркано на големия всичко е наред. Поглеждам големия талон и там същото само че на гориво пише дизел. В крайна сметка не направихме сделката, казах и като отстрани проблема да ми се обади.

Comment

Working...
                              X